Valpkurs – vad lär sig valpen?

Publicerat

12 december, 2020
Jasmine Boman
Jasmine Boman

High Five Hund

Som liten hund i ett mänskligt samhälle behöver du lära dig massor. Du ska förstå hur en buss låter, vad du bör göra vid ett främmande möte på gångvägen, hur du pratar med andra fyrbenta. Du ska förstå när din människa inte vill leka med dig mer och du måste kunna tala om för hen att du behöver gå ut och kissa eller vill hitta på något.

Du behöver lära dig gå nära din människa med ett snöre mellan er, acceptera att du inte kan undersöka alla spännande dofter och personer runt dig och du ska komma när din människa ropar på dig. Ibland kan du behöva ha självkontroll och undvika en godbit du hittar ute. Allt detta ska du kunna oavsett vad som händer runt om kring, så du måste träna i olika miljöer och med olika störningsmoment. Det finns en risk att du får svårt att sortera alla intryck så du kan också behöva lära dig att slappna av.

På valpkurs får din människa tydliga verktyg för att utveckla dig i det mänskliga samhället. Verktygen är övningar i olika steg som ni tränar ihop hemma och de kombineras med kunskap om hur valpar som du fungerar och vad din människa behöver för att ta hand om dig och skapa en bra relation mellan er. Valpkurs lägger en viktigt grund för din utveckling och hur du kommer kunna hantera världen, samtidigt som den gör din människa till en kunnigare ägare.

Blogg – allt om hundar och träning

Blogg – allt om hundar och träning

Nose work – hunden tränar nosen

Nose work – hunden tränar nosen

Idag kör vi nose work med kryddburkar från IKEA. Varför krångla till det med specialbehållare? Det ska vara enkelt att träna hund! Nose work är en sport som kom till för att hjälpa hundar i hundstall att få ett bättre liv. Hundarna tränas att leta efter en speciell...

Klappa din hund

Klappa din hund

Oxytocin, även kallat "må-bra-hormon" utsöndras vid beröring. När du klappar din hund får både du och din fyrbenta vän en dos. Hormonet har en rad positiva effekter i kroppen och på relationer för så väl människor som hundar. Bland annat stärker det känslan av...

Vilken hundinstruktör anlitar du?

Vilken hundinstruktör anlitar du?

I hundbranschen finns inga skyddade titlar. Spana efter H-märket!Vem som helst kan kalla sig hundinstruktör, hundfrisör eller hundfysioterapeut och starta sin verksamhet. Kanske är det en person som vet att kunderna behöver kunskap och ser till att skaffa sig den. Men...