Klappa din hund

Publicerat

13 december, 2020
Jasmine Boman
Jasmine Boman

High Five Hund

Oxytocin, även kallat ”må-bra-hormon” utsöndras vid beröring. När du klappar din hund får både du och din fyrbenta vän en dos. Hormonet har en rad positiva effekter i kroppen och på relationer för så väl människor som hundar. Bland annat stärker det känslan av gemenskap och tillit medan det dämpar ångest och oro. Ett hormon som kanske är viktigare än någonsin just nu, när vi går mot kalla och mörka månader under en pågående pandemi, som berövar oss på kontakt och gemenskap.

Så passa på att ladda upp med må-bra-hormonet tillsammans med din hund. Vilken typ av beröring tycker din hund bäst om? Testa!

Smek hunden mjukt på halsen, flyttar den på sig? Slappnar den av? Klia hunden på magen, vad gör den och hur ser den ut nu? Massera öronlapparna försiktigt mellan tumme och pekfinger, vad verkar hunden tycka om det? Kanske hittar du nya områden hunden uppskattar och kanske blir du också bättre på att läsa av din hund, samtidigt som oxytocinet stärker inifrån.

Ta hand om varandra ❤

Blogg – allt om hundar och träning

Blogg – allt om hundar och träning

Nose work – hunden tränar nosen

Nose work – hunden tränar nosen

Idag kör vi nose work med kryddburkar från IKEA. Varför krångla till det med specialbehållare? Det ska vara enkelt att träna hund! Nose work är en sport som kom till för att hjälpa hundar i hundstall att få ett bättre liv. Hundarna tränas att leta efter en speciell...

Valpkurs – vad lär sig valpen?

Valpkurs – vad lär sig valpen?

Som liten hund i ett mänskligt samhälle behöver du lära dig massor. Du ska förstå hur en buss låter, vad du bör göra vid ett främmande möte på gångvägen, hur du pratar med andra fyrbenta. Du ska förstå när din människa inte vill leka med dig mer och du måste kunna...

Vilken hundinstruktör anlitar du?

Vilken hundinstruktör anlitar du?

I hundbranschen finns inga skyddade titlar. Spana efter H-märket!Vem som helst kan kalla sig hundinstruktör, hundfrisör eller hundfysioterapeut och starta sin verksamhet. Kanske är det en person som vet att kunderna behöver kunskap och ser till att skaffa sig den. Men...