Vilken hundinstruktör anlitar du?

Publicerat

12 december, 2020
Jasmine Boman
Jasmine Boman

High Five Hund

I hundbranschen finns inga skyddade titlar. Spana efter H-märket!Vem som helst kan kalla sig hundinstruktör, hundfrisör eller hundfysioterapeut och starta sin verksamhet. Kanske är det en person som vet att kunderna behöver kunskap och ser till att skaffa sig den. Men med otur är det någon utan den insikten vilket kan resultera i hundträning som skadar relationen mellan ägare och hund, frisering som orsakar trauma hos hunden eller fysioterapi som inte hjälper eller till och med förvärrar symtomen.

Som medlem i Sveriges hundföretagare garanteras relevant och omfattande utbildning och medlemmen åtar sig bland annat att:- respektera hundens välfärd- hålla sig uppdaterad på sitt specialområde- respektera hundens ägare- följa gällande lagar- bedriva företaget på ett professionellt sätt Jag läste om H-märket första gången under mina universitetsstudier i etologi. Märket bekräftar givetvis heltäckande kunskap, men i synnerhet praktiskt yrkeskunnande från en gedigen hundutbildning och kändes där och då långt borta.

Men idag får mitt företag, High five hund, lov att använda sig av H-märket. Stor dag! 🥳🍾Läs mer om medlemsåtaganden och kriterier för mig som hundinstruktör, eller hitta andra H-märkta företagare nära dig på https://sverigeshundforetagare.se/

Blogg – allt om hundar och träning

Blogg – allt om hundar och träning

Nose work – hunden tränar nosen

Nose work – hunden tränar nosen

Idag kör vi nose work med kryddburkar från IKEA. Varför krångla till det med specialbehållare? Det ska vara enkelt att träna hund! Nose work är en sport som kom till för att hjälpa hundar i hundstall att få ett bättre liv. Hundarna tränas att leta efter en speciell...

Klappa din hund

Klappa din hund

Oxytocin, även kallat "må-bra-hormon" utsöndras vid beröring. När du klappar din hund får både du och din fyrbenta vän en dos. Hormonet har en rad positiva effekter i kroppen och på relationer för så väl människor som hundar. Bland annat stärker det känslan av...

Valpkurs – vad lär sig valpen?

Valpkurs – vad lär sig valpen?

Som liten hund i ett mänskligt samhälle behöver du lära dig massor. Du ska förstå hur en buss låter, vad du bör göra vid ett främmande möte på gångvägen, hur du pratar med andra fyrbenta. Du ska förstå när din människa inte vill leka med dig mer och du måste kunna...